Menu restauracji

Poznajcie specjały naszej koziogrodzkiej kuchni bazujące na produktach własnych oraz naszych zaufanych dostawców z regionu Kaszub. Jest to polski slow food przypominający nam smaki dzieciństwa. Mamy nadzieję, że docenicie wyjątkowość produktów i dań, które z ogromną starannością przygotowaliśmy specjalnie dla Was. SMACZNEGO!

SZEF KUCHNI POLECA

ZERO WASTE w kuchni Koziego Grodu

Naszą filozofią jest w pełni wykorzystanie produktów, od rozbioru mięsa, po pełne wykorzystanie jego walorów, od mięsa po kości. Nic się nie zmarnuje, m.in. obierki z warzyw i owoców trafiają na stół do naszych zwierzaków w Mini Zoo.

Przystawki | Appetizers

Tatar z Daniela | Venison Tartare

Ulubiona przystawka naszych Gości, przyrządzana ze skrobanego mięsa z polędwicy z daniela, czyli pozbywając się siatki włókien. Żeby było ciekawiej i trudniej (bo przecież Ty też umiesz zrobić tatara) nasz Szef Kuchni dodaje plastyczne żółtko przygotowane techniką sous vide w 64 stopniach C. Teraz będzie jeszcze trudniej, nie wiem czy doczytacie to do końca, bo samo przeczytanie tego przepisu to nie lada wyzwanie. Pan Mariusz kręci własnoręcznie majonez z estragonem i truflą, gotuje cebulkę perłową w soku jabłkowym, marynuje w cynamonie i czosnku japońskie grzybki shimeji i na koniec posypuje orzeszki pini. Szach-mat!

żółtko plastycne | majonez truflowy | marynowane grzybki shimeji | cebulka perłowa | orzeszki pini | gorący chleb | masło z suszonych pomidorów

cured egg yolk | truffle mayonnaise | pickled shimeji mushrooms | pearl onion | pine nuts | hot bread | sun-dried tomato butter

120 g /60 g 46 PLN

Zupy | Soups

Żur na Wędzonych Żebrach z Dzika | Wild Boar Smoked Ribs Sour Soup

Moja ulubiona zupa, najlepsza na świecie. Kto twierdzi inaczej, może stanąć do pojedynku w kuchni i ugotować mi lepszą. Wszystko za sprawą bulionu na wędzonych żebrach z dziczyzny ten wyjątkowy smak żuru uzyskuję w wyniku fermentacji mąki żytniej. Kiełbasa z dzika przez nas wyrabiana i jajko poszetowe nadają zupie niepowtarzany smak.

szarpana dziczyzna | biała kiełbasa z dziczyzny własnego wyrobu | purre ziemniaczane | jajko poszetowe

jerk venison | home-made white venison sausage | potato purée | poached egg

250 ml / 50 g 26 PLN
Zupa Rybna | Crayfish Soup

Zupa rybna to dziś wizytówka wykwintnej polskiej kuchni. W rybę zaopatrujemy się u rybaków z Kaszub. Zainspirowany smakami Kaszub dałem tej zupie nowoczesny sznyt dodając do smaków relish pomidorowy, rybny pierożek i ziołowa kruszonka.

pierożek rybny | relisch pomidorowy | ziołowa kruszonka

fish pie | tomato relish | herb crumble

250 ml / 50 g 28 PLN

Dania Główne | Main Courses

Chrupiący Kotlet z Dziczyzny | Crispy Game Cutlet

Kotlet mielony – ulubione danie na stołach w całej Polsce! Niby nic specjalnego, ale nie w przypadku kiedy użyjemy wysokiej jakości mięsa z dziczyzny. Wtedy, niby zwykły kotlet, a smakuje jak milion dolarów! Jest to faworyt 7-letniego Kazika (czwarte pokolenie rodziny właścicieli), który dałby się za niego pokroić – dosłownie!

mus z selera z prażoną cebulą | kalafior z masłem z orzechów laskowych | ogórek kminkowy | wędzona papryka | demi glace

celeriac mousse with roasted onions | cauliflower with hazelnut butter | cucumber cumin | smoked paprika | demi glace

150 g/ 140 g/ 100 g 52 PLN
Stek z Dzika z Kością | Wild Boar Steak

Aby wydobyć pełnię smaku z dziczyzny, kluczowe jest odpowiednie przygotowanie mięsa. W naszym przypadku, stek z dzika jest starannie krojony bezpośrednio w kuchni, co pozwala na precyzyjne dopasowanie do każdego rodzaju steka. Gotowanie w niskiej temperaturze 56 stopni C sprawia, że mięso staje się wyjątkowo delikatne i kruche. Z dodatkiem zapiekanki ziemniaczanej ze szczypiorkiem, buraków w śmietanie z tartym chrzanem oraz marynowanego jabłka, danie nabiera głębi smaku. Wędzona papryka oraz demi glace dopełniają całość, tworząc niezapomniane połączenie smaków.

zapiekanka ziemniaczana ze szczypiorkiem | buraki w śmietanie z tartym chrzanem | wędzona papryka | marynowane jabłko | demi glace

potato casserole with chives | beetroot in cream with grated horseradish | smoked paprika | pickled apple | demi glace

200g / 120g / 60g 75 PLN
Pierożki z Sarny | Venison Dumplings - bestseller

To ulubione danie Pani Joli, właścicielki hotelu, i dzięki niej pozostanie w naszej karcie na dłużej. Delikatne, dzięki cieście gyoza i lekko słodkawe z jarzynowym demi glace. Najlepsze mięso z sarny zamknięte w pierożku, który rozpływa się w ustach. Do tego ziemniaki rissolles i tarty bursztyn – proste i genialne!

ciasto gyoza | ziemniaki rissollees | tarty bursztyn | jeżynowy demi glace

gyoza dough | potato rissollees | amber cheese | blackberry demi glace

200 g / 60 g 47 PLN
Burger z Daniela | Venison Burger - bestseller

Inne podejście do klasyka. Nie mielone mięso, a plastry. Nie wołowina, a mięso z daniela.
To zupełnie nowy smak i konsystencja zamknięte w bułce. Zawsze mam na niego ochotę.

grillowane plastry daniela | chrupiące pieczarki | konfitura z czerwonej cebuli | majonez truflowy | sałata | kminkowy ogórek | frytki | ketchup

grilled fallow deer slices | crispy mushrooms | red onion jam | truffle mayonnaise | lettuce | cumin cucumber | fries | ketchup

140 g/ 80 g/ 60 g 57 PLN

Dla dzieci | For Kids

Rosół z Kluskami | Broth With Noodles

Klasyk klasyków. Najlepszy na szarość i zimno za oknem.

julinne warzywne

julinne vegetables

150 ml 20 PLN
Nugetsy | Nuggets

Koło ratunkowe każdego rodzica! Gwarantujemy, że dzieci zjedzą ze smakiem.


filet z kurczaka w chrupiącej panierce | frytki | surówka marchewka z mandarynką

chicken fillet in crispy breading | fries | carrot and mandarin salad

120 g/ 100 g/ 50 g 29 PLN

Desery | Desserts

Deser Lodowy | Ice Cream Dessert

Nie wiemy jak Wy, ale my lody jemy cały rok. Dominik, dyrektor hotelu, jest od nich uzależniony. Poprawiają humor – zawsze! Lody rzemieślnicze - smakują wszystkim. Smacznego!

lody waniliowe | czekoladowe z wiśniami | słony karmel | jagodowe

vanilla ice cream | chocolate ice cream with cherries | salted caramel | berries

180 g 26 PLN
Suflet z Jabłkami | Apple Soufflé

Wiedzieliście, że mamy jabłonki na terenie hotelu? W tym roku gałęzie aż się uginały! Sami zrywamy pyszne jabłka, prażymy je z cynamonem i zamykamy w suflecie z kruszonką. Jest to wersja luksusowa tego klasycznego deseru, z gorąca białą czekoladą, do tego naturalne lody i pyłek kwiatów. Ale najbardziej Cię zaskoczy smak kwaśnej śmietany, niczym lody. Nie poprzestaniesz na jednym kawałku, zakład?

biała czekolada / jabłka / lody waniliowe / kwaśna śmietana / słony karmel

white chocolate | apples | sour cream | salted caramel | vanilla ice cream

140 g / 60 g 27 PLN

Pizza

Margherita

sos pomidorowy | mozzarella | parmezan


tomato sauce | mozzarella | parmesan

35 PLN
Capricciosa

sos pomidorowy | mozzarella | prosciutto cotto | pieczarki


tomato sauce | mozzarella | prosciutto cotto | mushrooms

45 PLN
Koziogrodzka | Kozi Gród's Pizza

Unikalna pizza z kiełbasą z jelenia - własnej produkcji, którą stworzyliśmy w Kozim wspólnie
z Wujkiem Paolo! Prawdziwy rarytas, który z pewnością zaskoczy i zachwyci każdego smakosza.

sos demi glace | mozzarella | bałkańska kiełbasa | parmezan | grzybki shimeji


demi-glace sauce | mozzarella | balkan sausage | parmesan | shimeji mushrooms

46 PLN
Gambero z krewetkami

sos pomidorowy | czosnek | krewetki | pietruszka | mozzarella | parmezan


tomato sauce | garlic | shrimps | parsley | mozzarella | parmesan

48 PLN

Skontaktuj się z nami

Zarezerwuj stolik

Poznajcie specjały naszej koziogrodzkiej kuchni bazujące na produktach własnych oraz naszych zaufanych dostawców z regionu Kaszub.

Kontakt

Godziny otwarcia

Czwartek - Sobota 13:00 - 21:30
Niedziela 13:00 - 18:00